Έκτός από το τρέξιμο, μία αγαπημένη όσο και... χρήσιμη ασχολία μου είναι η μαγειρική. Προσωπικά, ήμουν εξ΄αρχής ιδιαίτερα επιρρεπής στη ζαχαροπλαστική, μεγαλώνοντας όμως ανακάλυψα πόσο ενδιαφέρον είναι ο χώρος της γαστρονομίας γενικότερα.

Επίσης κατάλαβα πως το βασικό συστατικό της κάθε συνταγής είναι ένα και μοναδικό...η αγάπη. Τα πάντα στη μαγειρική- ζαχαροπλαστική εκφράζουν την αγάπη μας προς αυτούς που έχουμε στο νου μας, γιατί πολύ απλά επιθυμία μας είναι η ευχαρίστησή τους. Από την προμήθεια των υλικών, το καθάρισμα, το κόψιμο, το μέτρημα, το αλάτισμα ή το γαρνίρισμα, εώς τέλος το σερβίρισμα σκεφτόμαστε αυτούς που αγαπάμε.

Για αυτό και όταν έχεις κάνει όλα τα παραπάνω, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να διακρίνεις την απόλαυση στα πρόσωπά τους! Μη διστάσετε, στείλτε μας και τις δικές σας ιδέες και προτάσεις!

Σοκολατένια τάρτα με κάστανα
24 Δεκεμβρίου 2011



Αν και τα κάστανα τα βρίσκουμε μόνο τον χειμώνα, η τάρτα αυτή είναι εξίσου ωραία χωρίς αυτά για τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου!

 

 

 

Υλικά


Για τη βάση:
80γρ. ζάχαρη
140γρ ηλιέλαιο
1 αυγό
250γρ. λευκό αλεύρι
50γρ αλεύρι ολικής
20γρ. κακάο

Για τη γέμιση:
150γρ. φουντούκι καλά τριμμένο
100γρ. ηλιέλαιο
150γρ. ζάχαρη
1/2 κούπα νερό
160γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
1 κουταλιά σούπας αλεύρι

400γρ. βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα που θα τα βάλουμε
ενδιάμεσα της ζύμης και της γέμισης.


Έχουμε και λέμε: Βάζουμε σε μπολ τα υλικά για τη βάση και ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί για 30 λεπτά και στη συνέχεια την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο το οποίο στρώνουμε σε ταψάκι διαμέτρου 24εκ. Φροντίζοντας να καλύφθούν και τα πλαϊνά της τοιχώματα. Ψήνουμε στους 170 ο C για 25 λεπτά αφού την τρυπήσουμε με πηρούνι σε πολλά σημεία.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα υλικά για τη γέμιση προσθέτωντας τα ένα ένα με τη σειρά. Όταν προσθέσουμε τη σοκολάτα συνεχίζουμε το ανακάτεμα με κουτάλι. Αφού τοποθετήσουμε τα κάστανα διάσπαρτα στη μισοψημένη βάση της τάρτας, αδειάζουμε και τη γέμιση από επάνω και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου στους 170ο C.


Καλή επιτυχία!