Τί κάνει έναν δρομέα Mountain Runner;
Εκτός απο την ικανότητα αντοχής και ταχύτητας που απαιτούνται στο τρέξιμο γενικά, βασικό χαρακτηριστικό είναι η αγάπη για τα βουνά και το φυσικό περιβάλλον. Η αίσθηση της απόλυτης ευχαρίστησης και ηρεμίας τρέχοντας εκεί έξω, απολαμβάνοντας τα τοπία και την επαφή με τη φύση.

Πότε ξεκίνησε το Mountain Running;
Αν και η WMRA (World Mountain Running Association) ιδρύθηκε το 1985, η καθιέρωση του όρου πραγματοποιήθηκε απο την IAAF μόλις το 2002 έπειτα την επιτυχή διοργάνωση του "World Trophy" προσελκύωντας συμμετοχές περισσότερων απο 30 χωρών.

Είναι εύκολο;
Είτε πρόκειτε για έμπειρο δρομέα είτε για κάποιον που επιθυμεί απλά να ευχαριστιέται το οτι είναι υγιής, είναι ένα άθλημα προσιτό πλησιάζοντάς το με βαθμιαία, σταθερά βήματα. Η εξικοίωση με τις απαιτήσεις του τρεξίματος σε ιδιόμορφα εδάφη, είναι προτίστως ενδεδειγμένη καθώςοδηγεί χωρίς κινδύνους στη σταδιακή πρόοδο.

Τί απαιτήσεις έχει;
Το πιο σπουδαίο είναι η διατήρηση του δρομέα σε καλή φυσική κατάσταση. Έτσι, η προπόνηση σε χωματόδρομους και μονοπάτια συντελούν στην εξικοίωση του σώματος με τη διαφορετικότητα του εδάφους, ενώ συμπληρωματικό αλλά σημαντικό στοιχείο είναι η ενδυνάμωση τους σώματος με βάρη καθώς λειτουργεί προστατευτικά έναντι πιθανών τραυματισμών.

Τί είδους διαδρομές περιλαμβάνει;
Οι αγώνες βουνού που διοργανώνονται καλύπτουν μια ατελείωτη γκάμα αποστάσεων, κλίσεων ανάβασης και κατάβασης και μορφολογίας εδάφους, για αυτό άλλωστε είναι τόσο μαγευτικοί! Υπάρχουν αγώνες που ταιριάζουν στον καθένα ανάλογα την ηλικία, την εμπειρία ή το επίπεδό του, από κακοτράχαλες εκτεθημένες πλαγιές εώς επιμελώς κρυμμένα δασικά μονοπάτια.

Είναι ακριβό;
Δεν είναι ακριβό, για να ξεκινήσει κανείς. Βασική είναι η αγορά κατάλληλων παπουτσιών και ρούχων. Κατά τη συμμετοχή σε αγώνες- υψηλού επιπέδου- συνήθως απαιτείται επιπλέον εξοπλισμός και κάλυψη των εξόδων συμμετοχής- μετακίνησης.

Γιατί να αναπτυχθεί στην Ελλάδα;
Η Ελλάδα είναι μια ορεινή χώρα και το Mountain Running κερδίζει συνεχώς έδαφος. Ο καθε δρομέας είτε για προσωπικούς λόγους είτε λόγω της κοινής πρόκλησης που όλοι νοιώθουν μπροστά σε μια αμφιβόλου... τέλους ανηφόρα γεμάτη πέτρες και λακκούβες, μοιράζονται τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει! Ας προσπαθήσουμε...αξίζει!