Στοιχεία Επικοινωνίας


Λευτέρης Μαστροθεόδωρος &
Μαρία Πουλουπάτη-ΜαστροθεοδώρουΤηλέφωνο +30 694 47 39 887
e-mail MountainRunning@yahoo.gr
Πάνε πια καμμιά δεκαπενταριά χρόνια, που ανεβοκατεβαίνουμε στα βουνά είτε τρέχοντας είτε με τα ποδήλατά μας. Αν και στην αρχή κάναμε μόνο ποδήλατο, ο Λευτέρης σκέφτηκε οτι ο συνδυασμός ποδηλάτου- τρεξίματος δεν θα ήταν και άσχημη ιδέα οπότε και εγώ ακολούθησα χωρίς δεύτερη σκέψη. Η ευχαρίστηση ήταν πλέον διπλή, χωρίς καμμία ιδιαίτερη προπόνηση να μας απασχολεί καθώς τρέχαμε όπως νοιώθαμε, άλλοτε έντονα και άλλοτε χαλαρά.

Και έπειτα ήρθε η μύηση στους αγώνες τρεξίματος... όταν το 2002 ο Λευτέρης έμαθε για τον Γύρο της Πάρνηθας και θέλησε να συμμετάσχει. Το ίδιο έκανα και εγώ αφού θα ήταν μια ακόμη ευκαιρία να βρεθούμε στο βουνό και να φτιάξω κρουασανάκια από το προηγούμενο βράδυ για να έχουμε στη βόλτα μας. Το αποτέλεσμα ήταν οι διοργανωτές να ψάχνουν να βρουν την πρώτη γυναίκα και ο Λευτέρης να έχει ήδη αποφασίσει ποιός θα είναι ο έπομενος αγώνας μας! Με μια ματιά είχαμε συννενοηθεί, είχαμε περίπου ένα μήνα μπροστά μας!

Μετά την ανεπανάληπτη εμπειρία του πρώτου μας μαραθωνίου στην κλασική διαδρομή της Αθήνας είχαμε πλέον πεισθεί για το πάθος που τρέφαμε για το τρέξιμο. Έκτοτε, προτρέποντας και ενθαρρύνοντας ο ένας τον άλλο, έχουμε γίνει λίγο πιο "τακτικοί", προσπαθώντας να τρέχουμε κάθε ημέρα αν είναι εφικτό, έστω από λίγο και με εναλλαγές ποδηλάτου φυσικά για να μην ξεχνιόμαστε. Οι αγώνες βουνού είναι η κρυφή μας αδυναμία- ίσως να είναι και φανερή - αλλά μας αρέσει να λαμβάνουμε μέρος και σε αγώνες δρόμου μέχρι και κάτι παραπάνω από μαραθώνιο.

Επί του παρόντος κατοικούμε στην Αθήνα, κοντά στο βουνό του Υμηττού, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούμε τους άφθονους χωματόδρομούς του. Το ίδιο κάνουμε και όταν βρίσκομαστε εκτός Αθηνών, ανακαλύπτοντας νέες διαδρομές. Όταν δεν βρίσκομαστε στα βουνά, κάνουμε βόλτες με τα ποδήλατα, συναντιόμαστε με φίλους ή ακούμε μουσική διαβάζοντας. Προσωπικά ευχαριστιέμαι να κάνω χειροτεχνίες ενώ ως μοντελίστ ρούχων εργάζομαι σε οίκο νυφικών όπως και στο σπίτι όταν ο όγκος δουλειάς το απαιτεί. Ο Λευτέρης ασχολείται με τις αγαπημένες του γλώσσες τα αραβικά και τα ιαπωνικά, τόσο μελετώντας όσο και διδάσκοντας, όπως επίσης και με τις μεταπτυχιακές σπουδές του, ως αριστούχος απόφοιτος τουρκικών σπουδών. Παράλληλα, σκεφτόμαστε και σχεδιάζουμε την επόμενη επίσκεψή μας στα βουνά!